روانشناسان برای استرس تعاریف متفاوتی دارند . هنوز تعریف دقیقی از این احساس وجود ندارد . در ادامه به برخی از آن تعاریف اشاره می کنیم . اولین شخصی که سعی کرد استرس را تعریف کند هانس سلی بوده است . او این تعریف را از مکانیک و فیزیک گرفته است و بعدها اینگونه بیان کرد که منظورش تعریف کلمه strain  بوده است نه stress  و این اشتباه به دلیل ضعف در دانستن زبان اتفاق افتاده است . بعد از او افراد دیگری هم این کلمه را که همگی به نوعی شهودی با آن آشنا هستیم تعریف کرده اند .

تعریف هانس سلی : استرس لزوما بد نیست ، بلکه بستگی به این دارد که شما چگونه به آن دچار می شوید . استرس ناشی از کار خلاقانه چالش بر انگیز خوب است و استرس ناشی از ضعف و درماندگی و تحقیر بد است . 

پس بنابر این تعریف استرس می تواند شکل مثبت و یا منفی داشته باشد .

ریچارد لازاروس شخص دیگری است که استرس را تعریف کره است و تعریف او را اکثرا پذیرفته و از ان استفاده می کنند :

لازاروس می گوید : استرس شرایط یا احساسی است که فرد زمانی به آن دچار می‌شود که احساس کند نیازهایش فراتر از منابع فردی و اجتماعی‌ای است که در اختیار دارد.

 استرس می تواند توسط عامل بیرونی بر ما تحمیل شود و یا در پاسخ به یک فشار بیرونی از درون ما باشد . در هر صورت بار زیا داسترس سبب کاهش تمرکز ما شده و مقدار زیادی از انرژی ما را صرف مقابله با آن خواهد شد و در برخی موارد استرس زیاد میتواند سبب شکست ما در انجام کارها گردد .

Image result for ‫استرس‬‎

از نطر آلبرشت ۴ نوع استرس رایج داریم که در ادامه به آنها اشاره می کنیم : 

۱ . استرس زمانی

۲ . استرس آینده

۳ . استرس موقعیتی

۴ . استرس رو به رو شدن

استرس زمانی : در هنگامیکه با کمبود وقت مواجه هستیم به سراغ ما می آید . مثلا اگر در محل کارمان با کمبود زمان مواجه هستیم تنها چیزی که میتواند به ما کمک کند تا این استرس را مهار کنیم یاد گرفتن مدیریت زمان است . با مدیریت زمان و استفاده از زمانهایی که در موارد معمول از دست می روند میتوان همیشه وقت کافی برای انجام کارها داشت و از وارد امدن چنین استرسی به خود و تحمل عوارض جسمانی و روانی ان اجتناب کرد .

استرس آینده : این استرس می تواند به دو گونه باشد ، یا شما قرار است کاری را در اینده نزدیک انجام دهید و همین امر به شما استرس وارد می کند و یا در کل نگران اینده های دور و سرانجام نهایی زندگی خود هستید . در مورد اول میتوانید مهارتهای لازم را کسب کنید و به کاری که اکنون در حال انجام آن هستید تمرکز کنید و بدانید که انجام انها شما را بدر نهایت به نتیجه کامل و و نهایی خواهد رساند . و در مورد دوم  تنها چیزی که به شما کمک خواهد کرد اموختن زندگی در زمان حال است و همینطور استفاده از انواع مدیتیشن ها . زیرا فقط زمانی میتوانید این مشکل را حل کنید که نگرش خود را به زندگی تغییر دهید .

استرس موقعیتی : در هنگام قرار گرفتن در موقعیتی غیرمنتظره و ناخواسته شکل می گیرد . در این موقعیتها ر کسی به شکلی عکس العمل نشان می دهد بعضی فریاد می زنند و در محیط تشنج ایجاد می کنند و یک دعوای تمام عیار به وجود می اورند زیرا نمیتوانند احساسات خود را کنترل کنند و بعضی افراد در خود فرو یم روند و دستپاچه می شوند . اغلب این عکس العمل ها هب دلیل عدم کار کردن بر روی مهارتهای کنترل رفتار در چنین مواردی است . بهتر است خودتان را بیشتر بشناسید و با اموختن مهارتهایی که به شما کمک میکند در چنین موقعیتهایی درست تصمیم گرفته و عکس العمل منطقی و بالغی را نشان دهید یاد بگیرید .

استرس رو به رو شدن : این استرس زماین رخ می دهد که شما نگران رو به رو شدن با فرد یا افرادی هستید که از انها خوشتان نمی اید و یا نگران رفتارهای غیر قابل پیش بینی آنها هستید . راه حل مقابله با این نوع استرس ها یاد گرفتن مهارتهای ارتباطی و همینطور تقویت هوش هیجانی می باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی