واقعیتهایی درباره قارچ گانودرما
قارچ گانودرما از گیاهان دارویی به شمار می آید. این گیاه خواص فراوانی برای انسان دارد .
گانودرما متعلق به کشور چین می باشد . این گیاه نمادی از سلامتیو طول عمر است . در گذشته فقط توسط خانواده سلطنتی و در دربار امپراطوران استفاده می شده ولی اکنون در اختیار عموم می باشد. این گیاه خواص درمانی متعددی دارد که در ادامه به ان اشاره می کنیم . مطالعات درباره ان زیاد نبوده و اطلاعاتی که بدست امده از طریق مطالعات دانشگاهی نبوده است .
افزایش توان سیستم ایمنی بدن و خواص ضد سرطانی
تحقیقاتی که تا کنون در مورد این گونه از قارچ صورت گرفته نشان داده است که این گیاه میتواند بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبتی بگذارد . به این صورت که بر روی گلبولهای سفید خون تاثیر می گذارد و ایمنی بدن را افزایش می دهد .
پیشگیری و درمان پیسی
گانودرما می تواند بیماری پیسی یا همان وجود لک های سفید رنگ بر روی پوست را هم درمان کند .
از بین بردن توده های غیر سرطانی در روده بزرگ و راست روده
مصرف ۱۲ ماه از عصاره این قارچ میتواند این توده ها ( آدنو کارسینومای روده ای ) را از بین ببرد .
تنگی عروق
تحقیقات نشان می دهد که مصرف نوع خاصی از این قارچ به نام ganopoly میتواند سبب از بین بردن تنگی رگهای خونی قلب و بر طرف کردن علائم ناشی از آن مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس می شود .
کاهش فشار خون
مطالعات نشان می دهند که مصرف ۱۲ هفته از این قارچ میتواند فشار خونهای شدید را کاهش دهد ولی در مورد کسانیکه اندکی فشار خون دارند چنین تاثیری ندارد .
سرطان ریه
مصرف این قارچ بر اساس مطالعات نمی تواند سرطان ریه را درمان کند ولی میتواند باعث بهبود وضعیت زندگی فرد و بالا بردن کیفیت آن شود .
عوارض جانبی و ایمنی:
- مصرف پودر قارچ در مدت زمان بیش از یک ماه احتمالا غیرایمن و به همراه خطر آسیب به کبد میباشد.
- سایر عوراض احتمالی قارچ گانودرما شامل موارد زیر است:
- خشکی مخاط دهان، گلو و بینی همراه با خارش
- ناراحتی معده
- خونریزی بینی
- مدفوع خونی
- مصرف شراب این قارچ میتواند منجر به راش (ضایعات پوستی) شود.
- تنفس هاگ این قارچ میتواند منجر به بروز آلرژی شود.
هشدارها:
مصرف در بارداری و شیردهی: هیچ گونه شواهد قابل اطمینانی مبنی بر بیخطر بودن مصرف این قارچ در بارداری و شیردهی وجود ندارد. بنابراین توصیه میشود از مصرف این قارچ اجتناب شود.
مصرف در خونریزی: مصرف مقدار زیاد این قارچ خطر خونریزی را در افراد با اختلالات خونریزی دهنده افزایش میدهد.
فشار خون پایین: به نظر می رسد این قارچ قادر به کاهش فشار خون است و این نگرانی وجود دارد که ممکن است در صورت مصرف، فشار خون پایین بدتر شود و در درمان مداخله ایجاد کند. در فشار خون خیلی پایین بهتر اجتناب شود.
ترومبوسیتوپنی (کاهش تعداد پلاکت های خون): دوزهای بالا از این قارچ ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد.
جراحی: دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را در صورت استفاده قبل یا بعد از جراحی افزایش دهد. قارچ گانودرما حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی استفاده نشود.
تداخل دارویی:
- مصرف همزمان قارچ گانودرما با داروهای ضد فشارخون تداخل دارد. قارچ گانودرما ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد فشار خون می تواند فشار خون فرد را خیلی کاهش دهد. تعدادی از داروهای کاهنده فشارخون عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والسارتان، دیلتیازیم، آمیلودیپین، هیدروکلروتیازید، فوروزماید و…
- داروهای ضد انعقاد خون با گانودرما تداخل دارند. دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است باعث کاهش سرعت لخته شدن خون شود. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد انعقادخون احتمال کبودی و خونریزی را افزایش میدهد.
تعدادی از داروهای ضد انعقادخون عبارتند از: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، اناکساپرین، هپارین، وارفارین و…
دوز و میزان مصرف: دوز مناسب از قارچ گانودرما بستگی به عوامل متعددی نظیر سن، سلامتی و چندین شرایط دیگر دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب برای قارچ گانودرما وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و دوز آنها می تواند مهم باشد.
منابع : webmd
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان